Tort cu mascarpone si frisca

Reteta pentru blat mai jos in link:

https://www.ancacuisine.com/tort-tuxedo/

Cu aceasta reteta de blat ciocolatos si umed nu dau gres niciodata si a devenit preferatul tuturor.

Ingrediente crema:

  • 250g mascarpone
  • 500g frisca naturala
  • 100g zahar pudra
  • esenta venilie
  • un praf de sare

Ingrediente crema de unt cu bezea elvetiana:

  • 90g albusuri
  • 175g zahar
  • 150g unt
  • un praf de sare
  • colorant roz

Preparare crema de mascarpone:

  1. Punem toate ingredientele reci intr-un mixer si amestecam pana crema formata este suficient de ferma ( aproximativ 4 - 5 minute ),nu mai mult pentru a nu vi se taia crema.
  2. Crema astfel formata o impartim in 3 parti si nu ne ramane decat sa umplem tortul.

Preparare crema de unt cu bezea elvetiana:

  1. Scoatem untul de la frigider si il taiem cubulete;
  2. Pe baie de aburi,amestecam albusurile cu zaharul pana acesta s-a topit.
  3. Mutam spuma de albusuri intr-un alt vas mai adaugam un praf de sare si batem albusurile pana obtinem o crema ferma si lucioasa,aproximativ 10 minute la viteza maxima.
  4. Adaugam cate un cubulet de unt si mixam cateva secunde,procedam la fel dupa fiecare bucatica de unt adaugata.Daca vi se pare ca se taie nu va speriati,continuati sa bateti crema pana untul s-a incorporat de tot;
  5. Cu aceasta crema ornam tortul pe exterior in strat subtire,iar restul cremei o coloram cu colorant alimentar.
  6. Eu am ornat un tooper astfel incat sa se formeze o rochita.
  7. Pofta buna.
Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți