Tort ciocolatos de post

Ingrediente blat:

  • 225g faina
  • 45g cacao
  • 3 linguri seminte de in hidratate in 9 linguri de apa
  • 180g zahar
  • 113ml lapte vegetal
  • 190g iaurt din soia
  • 113ml ulei
  • 1 1/2 lingurita praf de copt
  • 1 lingurita bicarbonat de sodiu

Ingrediente crema:

  • 250g ciocolata neagra
  • 150ml lapte de cocos
  • 50g ulei de cocos
  • 100g zahar pudra
  • esenta de rom

Preparare blat:

  1. Semintele de in hidratate in apa vor inlocui oul in aceasta reteta ( astfel 1 lingura de seminte cu 3 inguri de apa vor inlocui 1 ou);
  2. Amestecam acest amestec cu zaharul,uleiul,laptele cald si iaurtul;
  3. Faina o amestecam cu pudra de cacao,bicarbonatul si praful de copt;
  4. Incorporam amestecul de faina in amestecul umed si amestecam bine;
  5. Tapetam o forma cu diametrul de 18 si impartim amestecul in trei si coacem 3 blaturi la 180 grade pentru 15-20 de minute;
  6. Lasam sa se raceasca si pregatim crema

Preparare crema de ciocolata:

  1. Aducem laptele la punctul de fierbere si il turnam peste ciocolata rupta bucatele;
  2. Lasam 5 minute,dupa care amestecam energic;
  3. Adaugam si uleiul de cocos,esenta si zaharul pudra,amestecand cu mixerul;
  4. Dam la frigider pentru 30 de minute si mixam din nou;
  5. Astfel obtinem o crema de ciocolata exact ca si ganache-ul clasic;

Nota:Zaharul pudra il reglati in functie de cat de dulce va doriti crema,fiind o ciocolata cu concentratie mare de cacao crema va avea un gust usor amarui.

Pentru decor:

  1. Pentru decor am facut un sirop din apa si zahar;
  2. Am impartit siropul in 3 farfurii si am pus colorant verde,albastru si roz;
  3. Perele le-am dat pe o razatoare si am pus feliile in acel sirop pentru 10-15 minute;
  4. Le-am scos din sirop si le-am lasat pe un servetel de bucatarie;
  5. Punem feliile de pere pe o tava si le uscam la 100 de grade celsius in cuptor 45 de minute - 1 ora.
  6. Eu le-am facut seara si le-am lasat pe balcon pana a doua zi dimineata cand am decorat tortul.
  7. Mi-am lasat putin ganache si am decorat de jur imprejur inainte sa lipesc perele.

Cu drag,Anca.

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți