Chiftele de naut / falafel

Ingrediente:

  • 400g naut la conserva
  • 2 linguri tarate de psyllium
  • 1 cana ceapa verde
  • 1 morcov mare 
  • 6 catei de usturoi 
  • 4 linguri faina de naut
  • 1 lingurita boia dulce
  • sare si piper
  • ulei sau unt pentru prajit

Preparare:

  1. Scurgem nautul din conserva si il punem intr-un robot de bucatarie,il mixam pana devine pasta;
  2. Adaugam si restul ingredientelor si mai mixam cat sa se amestece bine;
  3. Punem putin unt sau ulei intr-o tigaie;
  4. Formam bilute pe care le punem la prajit cand uleiul este incins;
  5. Le prajim la foc mediu pana devin maronii;
  6. Le servim alaturi de salata,cartofi dulci,spanac,sau ca atare cu sos de iaurt si marar.
  7. Se pot praji sub forma rotunda de chiftelute sau se pot aplatiza usor si se pot face burgeri,ramane la gustul si aprecierea fiecaruia.

Pofta buna!

Cu drag,Anca!

Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți