Negresa cu fructe ( fara zahar )
Incercam sa renuntam la zahar,facem pasi mici dar siguri in aceasta privinta,asa ca acest desert este numai bun pentru a potoli pofta de dulce.Nu am folosit nici un gram de zahar,indulcitor sau miere,asa ca va sugerez daca sunteti la inceput de drum sa folositi fie indulcitor de stevie fie miere sau sirop de agave.
Ingrediente blat:
- 7 oua
- 110g faina de cocos
- 30g cacao
- 200g lapte de cocos ( la conserva )
- 1 lingurita praf de copt
- 1 lingura ulei de cocos
- 1 banana
Ingrediente galzura de ciocolata:
- 200ml lapte de cocos ( tot la conserva )
- 3 linguri cacao
- 10 curmale
- 1/2 lingurita scortisoara
Preparare:
Reteta este foarte simpla,mai mult dureaza pregatirea ingredientelor si timpul de racire.Asadar,transformam banana intr-un piure cu ajutorul unei furculite.Intr-un vas incapator punem toate ingredientele inclusiv piureul de banane si amestecam bine cu un tel.
Punem compozitia intr-o forma dreptunghiulara ( 20cmx 30 ) si dam prajitura la cuptor la 180°C pentru 45 de minute.
O lasam sa se raceasca si pregatim glazura intre timp.
Pentru glazura punem laptele de cocos si praful de cacao la foc mic,lasam pana ajunge la punctul de fierbere ( nu lasam sa fiarba ),luam de pe foc si adaugam si curmalele.
Cu ajutorul unui blender amestecam bine pana obtinem o compozitie ciocolatoasa si omogena.
Turnam glazura peste negresa racita si ornam cu fructe.Se da la rece pentru cateva ore sau peste noapte.
Se serveste cu pofta si fara remuscari :)
Cu drag,Anca.