Ciorba de pui a la grec
Pentru un pranz usor aceasta ciorba de pui a la grec este o optiune delicioasa. E foarte gustoasa, practica si nu e nevoie de sa petreci prea mult timp in bucatarie.
INGREDIENTE:
- 500 g piept de pui cu os
- 1/2 jumatate ceapa
- 3 morcovi
- 1/2 ardei rosu,verdemgalben
- 2 fire patrunjel
- 200 g smantana grasa , minim 20 %
- 3 galbenusuri
- 2 catei usturoi
- 1/2 cana orez
- 2 linguri ulei
- sare, piper
- zeama de lamaie sau otet / optional
MOD DE PREPARARE:
Dam pe razatoare toate legumele si le punem la calit in ulei cu un praf de sare. Le lasam sa se inabuse 3-4 minute cu capacul pus pe oala, apoi adaugam apa si carnea.
Lasam sa fiarba, pana carnea este fiarta aproape de tot,dupa ce carnea a fiert o scoatem din supa si o taiem bucatele. Ca sa nu se tulbure supa eu fierb orezul in apa separat,dupa ce este gata,strecor orezul si il pun in supa alaturi de carne .
Smantana o amestecam cu galbenusurile de ou si o turnam in supa. O lasam sa fiarba inca 10 minute,adaugam usturoiul razuit si verdeata.
Gustam si asezonam daca mai e nevoie,se poate acri cu zeama de lamaie sau otet.
Pofta buna!