Peste in pesmet cu cartofi la cuptor

Ieri dupa ce am iesit de la gradinita m-a intrebat Luca cand ii voi mai face peste ca ii este pofta si cum v-am zis ca nu sunt tare dese momentele cand imi cere ceva nu stau pe ganduri si ma pun pe treaba.

Asa si de data asta,am dat fuga la Lidl am luat peste si i-am indeplinit puiului dorinta.

Vreau sa spun ca este prima data cand gatesc in acest fel pestele,a iesit atat de bun drept urmare si Luca a papat 3 bucati,eu care mereu trebuie sa insist sa manance.

Pentru pestele nostru in pesmet vom avea nevoie de:

- 1kg peste

- 300g pesmet

- 3 oua

- 3 linguri faina

- sare si piper

- ulei daca doriti sa il prajiti,eu l-am facut pe hartie de copt in cuptor

Spalam fileul de peste cu apa rece si il stergem usor cu servetele de bucatarie,al meu nu avea oase dar verificati sa fiti sigur,iar daca sunt le scoateti cu ajutorul unei pensete.

Condimentam bucatile cu sare si piper.

Batem oale ca pentru omleta,punem putina sare si piper sau ce alte condimente doriti si adaugam faina,amestecam cu un tel pana obtinem o compozitie ca de clatite.

Luam fiecare bucata de peste si o trecem prin compozitia de oua si faina prima data dupa care prin pesmet astfel sa formeze o crusta uniforma.

Acum fie prajiti pestele in ulei incins,fie il asezati pe o tava tapetata cu hartie de copt si il introduceti la cuptor.

Eu am pus pestele pe o tava de cuptor,am uns usor cu o pensula cu ulei fiecare bucata pentru a avea la sfarsit o crusta frumoasa si l-am introdus la 180 grade timp de 30 minute,intorcand pestele cat mai des pentru a se face uniform.

L-am servit cu cartofiori si morcovi la cuptor si mujdei de usturoi (iaurt grecesc 0% grasime,usturoi,sare,piper).

De mult nu l-am vazut mancand cu atata pofta.

Pofta buna!!!


Creați un site gratuit! Acest site a fost realizat cu Webnode. Creați-vă propriul site gratuit chiar azi! Începeți