Tort ciocolatos de post

Ingrediente blat:
- 225g faina
- 45g cacao
- 3 linguri seminte de in hidratate in 9 linguri de apa
- 180g zahar
- 113ml lapte vegetal
- 190g iaurt din soia
- 113ml ulei
- 1 1/2 lingurita praf de copt
- 1 lingurita bicarbonat de sodiu
Ingrediente crema:
- 250g ciocolata neagra
- 150ml lapte de cocos
- 50g ulei de cocos
- 100g zahar pudra
- esenta de rom
Preparare blat:
- Semintele de in hidratate in apa vor inlocui oul in aceasta reteta ( astfel 1 lingura de seminte cu 3 inguri de apa vor inlocui 1 ou);
- Amestecam acest amestec cu zaharul,uleiul,laptele cald si iaurtul;
- Faina o amestecam cu pudra de cacao,bicarbonatul si praful de copt;
- Incorporam amestecul de faina in amestecul umed si amestecam bine;
- Tapetam o forma cu diametrul de 18 si impartim amestecul in trei si coacem 3 blaturi la 180 grade pentru 15-20 de minute;
- Lasam sa se raceasca si pregatim crema
Preparare crema de ciocolata:
- Aducem laptele la punctul de fierbere si il turnam peste ciocolata rupta bucatele;
- Lasam 5 minute,dupa care amestecam energic;
- Adaugam si uleiul de cocos,esenta si zaharul pudra,amestecand cu mixerul;
- Dam la frigider pentru 30 de minute si mixam din nou;
- Astfel obtinem o crema de ciocolata exact ca si ganache-ul clasic;
Nota:Zaharul pudra il reglati in functie de cat de dulce va doriti crema,fiind o ciocolata cu concentratie mare de cacao crema va avea un gust usor amarui.
Pentru decor:
- Pentru decor am facut un sirop din apa si zahar;
- Am impartit siropul in 3 farfurii si am pus colorant verde,albastru si roz;
- Perele le-am dat pe o razatoare si am pus feliile in acel sirop pentru 10-15 minute;
- Le-am scos din sirop si le-am lasat pe un servetel de bucatarie;
- Punem feliile de pere pe o tava si le uscam la 100 de grade celsius in cuptor 45 de minute - 1 ora.
- Eu le-am facut seara si le-am lasat pe balcon pana a doua zi dimineata cand am decorat tortul.
- Mi-am lasat putin ganache si am decorat de jur imprejur inainte sa lipesc perele.
Cu drag,Anca.