Tocanita de cartofi cu sunculita

Tocanita, o mancarica rapid de facut,usoara,gustoasa care merge foarte bine atat iarna cu varza murata cat si vara cu cruditati.Parintii mei o faceau cu carnati cand eram eu mica dar lui Luca nu ii plac carnatii asa ca am modificat-o pentru gustul lui cu sunculita.
Ingrediente:
- 8 cartofi medii
- 300g sunca
- 1 ceapa
- 50ml ulei
- 3 lingurite boia dulce
- sare,piper
- patrunjel
Preparare:
- Intr-un vas calim ceapa in ulei pana devine sticloasa,adaugam sunculita si o calim si pe ea putin,dupa care adaugam cartofii taiati cubulete si boiaua.
- Amestecam cateva minute dupa care turnam apa peste cartofi cat sa fie acoperiti.Punem capacul pe vas usor intredeschis si lasam sa fiarba 30 minute.
- Dupa ce cartofii s-au fiert si apa s-a transformat intr-un sos mega delicios,condimentam cu sare,piper si patrunjel verde tocat.

- Servim cu paine prajita si o salata de cruditati.
- Pofta buna!