Inghetata raw din cartof dulce

Ingrediente:
- 80g caju
- 200g cartof dulce
- 3 linguri cacao
- 2 lingurite ulei de cocos
- 250ml lapte de cocos la conserva
- 1 banana coapta
Decor:
- bucatele de ciocolata neagra
- optional sirop de agave/cocos

Preparare:
- Eu am folosit caju crud pentru a avea bucatele crocante prin inghetata,daca doriti se poate lasa cu o seara inainte la hidratat,astfel veti obtine o compozitie mai cremoasa;
- Cartoful dulce se taie in doua si se da la cuptor la 180°C pentru 30-40 de minute,pana acesta este copt;
- Dupa ce s-a racit cartoful il curatam de coaja si il punem alaturi de restul ingredientelor intr-un blender,amestecam pana obtinem o compozitie cremoasa;
- Punem inghetata intr-o cutie la congelator;
- Dupa 30 de minute trecem cu furculita prin inghetata pentru a sparge acele de gheata,repetam procedeul de 2-3 ori;
- Servim inghetata alaturi de bucatele de ciocolata sau sirop de agave/miere/cocos.
Pofta buna!
Cu drag,Anca.