Chiftele de naut / falafel

Ingrediente:
- 400g naut la conserva
- 2 linguri tarate de psyllium
- 1 cana ceapa verde
- 1 morcov mare
- 6 catei de usturoi
- 4 linguri faina de naut
- 1 lingurita boia dulce
- sare si piper
- ulei sau unt pentru prajit
Preparare:
- Scurgem nautul din conserva si il punem intr-un robot de bucatarie,il mixam pana devine pasta;
- Adaugam si restul ingredientelor si mai mixam cat sa se amestece bine;
- Punem putin unt sau ulei intr-o tigaie;
- Formam bilute pe care le punem la prajit cand uleiul este incins;
- Le prajim la foc mediu pana devin maronii;
- Le servim alaturi de salata,cartofi dulci,spanac,sau ca atare cu sos de iaurt si marar.
- Se pot praji sub forma rotunda de chiftelute sau se pot aplatiza usor si se pot face burgeri,ramane la gustul si aprecierea fiecaruia.
Pofta buna!
Cu drag,Anca!
