Burger vegetal

Ingrediente:
- 2 chifle de burger
- salata asortata sau baby spanac
- 1/2 cartof dulce
- 1 avocado
- 1 buc sfecla mica fiarta
- ulei de masline
- sare si piper
- usturoi
- 1 ou
- pesmet sau miez de paine
- sucul de la o jumatate de lamaie

Preparare:
Vom prepara azi un burger vegetal extraordinar de gustos si aromat.
Luam o chifla si o taiem in jumate,asezam un strat de salata asortata sau puteti folosi doar rucola,baby spanac sau varza simpla.
De data aceasta carnita va fi inlocuita de sfecla.
In vasul unui robot amestecam 2 -3 catei de usturoi cu sfecla taiata marunt,adaugam ulei de masline,sare si piper dupa gust si mai amestecam putin.
Ca si la chiftele adaugam 1 ou si pesmet sau paine.
Formam doua chiftele mari,le aplatizam usor cu palma si le dam la cuptor la 175°C pentru 30 de minute ( 15 minute pe o parte,15 pe cealalta).
Cat timp sunt ciftelele in cuptor pe aceeasi tava se pot taia si cartofii dulci subtiri ca cei de pai,astfel vor fi gata in acelasi timp.
Pentru sos vom mixa 1 avocado cu ulei de masline,sare si piper si sucul de la lamaie.
Peste chifla cu salata vom pune chifteaua de sfecla,sosul de avocado,cartofii dulci si cateva fire de rucola.
Punem si partea superioara a chiflei si savuram un burger satios,delicios si sanatos.
Pofta buna!